Café de Schreierstoren

Prins Hendrikkade, 94 - 1012 Amsterdam - Haarlem   see map - Contact
De Schreierstoren, gelegen aan de Geldersekade, schuin tegenover het Centraal Station van Amsterdam, is een verdedigingstoren die deel uitmaakte van de stadsmuren. De toren werd rond 1487 gebouwd en is de enige overgebleven verdedigingstoren in Amsterdam, waarmee het een van de oudste gebouwen in de hoofdstad is. Sinds het einde van de vorige eeuw is in de Schreierstoren een café gevestigd, het VOC-Café. Voor een receptie, een verjaardagsfeest, een promotieborrel of iets anders te vieren, stellen wij onze locatie graag ter beschikking. Natuurlijk kunt u ook langskomen voor een kopje koffie of een broodje, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht vanaf de grote terrassen aan de waterkant.

Café de Schreierstoren History

Het VOC Café is een schilderachtige bar in de kelder van de Schreierstoren. De naam komt van het feit dat in de 17e en 18e eeuw de bemanningen van de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) naar deze toren kwamen om in te schepen op platbodemschepen naar het Nederlandse eiland Texel. Zeelieden op weg naar Oost-Indië wachtten in Texel op gunstige wind. Volgens de legende dankt de toren zijn naam (Torre del Pianto) aan het gehuil van de vrouwen die van hieruit afscheid namen van hun echtgenoten.

Tegenwoordig is in de Schreierstoren een café gevestigd. Er is ook een kapiteinszaal beschikbaar voor vergaderingen, privé-evenementen of zelfs bruiloftsrecepties.

Café de Schreierstoren

Time period
  • 1400s
Where
  • Netherlands, Haarlem
Search accommodation nearby
Check availability and price with Booking.com
Contact this facility

Do you want know more about this facility? Fill out this form and you will be contacted soon. Please enter a vaild email address.

Café de Schreierstoren
  Prins Hendrikkade, 94 - 1012 Amsterdam
  +31 20 428 8291
  www.schreierstoren.nl/
  https://www.facebook.com/Schreierstoren

Café de Schreierstoren
Offered services

Bar / Café Bar / Café
Location for Ceremonies and Conferences Location for Ceremonies and Conferences
Wine Shop / Cellar / Estate Wine Shop / Cellar / Estate
Is this your facility? Contact Us